Kies het juiste hoesje voor jouw iPhone

Het gebruik van een mobiele telefoon of smartphone is compleet anders dan enkele jaren geleden. In een nog niet zo ver verleden was het een bijzondere ontwikkeling om via een mobiel netwerk met elkaar te kunnen bellen. Vervolgens was het mogelijk om ook tekstberichten te versturen en al snel kwamen er allerlei functionaliteiten bij zoals spelletjes spelen, foto’s maken en versturen, je email beheren, enz. Het gebruik van de iPhone is dan ook onmisbaar geworden en de informatie die we er constant op beheren, willen we zo zorgvuldig mogelijk bewaren. Het is dan ook zeker goed om jouw iPhone op de juiste wijze te beschermen voor invloeden van buitenaf.

iPhone vijf beveiliging

Van hard tot zacht

De keuze voor jouw hoesje wordt alvast voor een deel bepaald door jouw eigen voorkeur. Er is immers een ruim aanbod van harde cases (gemaakt van metaal of een harde vorm van plastic) en tegelijk zijn er heel wat zachte iPhone 6 hoesjes van rubber of siliconen. Bij beiden geldt dat ze erg dun zijn en je iPhone dus nauwelijks dikker maken. Verder is het gewoon een kwestie van voorkeur. Een case is wat krasgevoeliger dan een zacht hoesje, maar een siliconen hoesje met bijvoorbeeld een witte kleur zal al snel kleurveranderingen vertonen.

Holsters

Je kan ook kiezen voor een holster. Deze zijn niet erg handig in het dagdagelijkse gebruik, maar ze kunnen bijvoorbeeld wel goed gebruikt worden tijdens het sporten of op andere momenten waarop je je handen even vrij moet hebben. Een reguliere holster is eigenlijk een plastic raamwerk waarin je je telefoon kan plaatsen (klikken). Vervolgens kan je de holster bevestigen aan je broeksriem. Makkelijk, maar het ziet er vaak nogal goedkoop uit en omdat het scherm van je iPhone niet beschermd is, loop je al snel een risico op krasjes. Met een armholster daarentegen plaats je je telefoon op de voorziene plek en kan je de holster stevig om je arm bevestigen. Als je je scherm naar de binnenkant van je arm draait, loop je veel minder risico op schade. Handig in ieder geval als je gaat fietsen of rennen, maar voor het reguliere gebruik van je iPhone is het niet erg gebruiksvriendelijk.

Side pouch

Voor de meest optimale bescherming van je iPhone kan je het beste kiezen voor een side pouch. Dit is een lederen hoesje waarin je je telefoon liggend kan opbergen. Nadat je de pouch hebt dichtgemaakt, is je iPhone beschermd tegen vallen, krassen en heel wat andere invloeden van buitenaf. Nadeel is overigens wel dat het de telefoon een stuk dikker maakt.