De iPhone 6

De jongste telg in de Apple familie is de iPhone 6. De verwachtingen waren hoog gespannen en sinds de recente release in september zijn de reacties heel positief. Als jij inmiddels de trotse bezitter bent van een dergelijke hoogtechnologische smartphone, heb je vast al heel wat specificaties kunnen ontdekken. Als je echter nog twijfelt of dit het geschikte apparaat is voor jou, zetten we hieronder een aantal kenmerken voor je op een rijtje.

Afmetingen

Het scherm van de iPhone 6 is flink gegroeid ten opzichte van de voorganger de iPhone 5s. Het scherm van deze versie was 4 inch groot. Nu kan je genieten van een haarscherp beeld op een scherm van maar liefst 4,7 inch. Voor nog een stapje meer kan je ook kiezen voor de iPhone 6 Plus die voorzien is van een schermgrootte van 5,5 inch. Dankzij deze ruime afmetingen is dit toestel uitermate geschikt voor zowel persoonlijk alsook zakelijk gebruik. Tegelijk is deze versie een stuk dunner dan de vorige iPhone 5S. De dikte is afgenomen met 10 % tot nauwelijks 6,9 mm (de iPhone 6 Plus is 7,1 mm dik).

iPhone zes

Binnenkant

Het is echter niet alleen de buitenkant die een flinke vooruitgang heeft geboekt. Binnenin is er ook heel wat verbeterd. De iPhone 6 wordt immers aangeboden met iOs8 dat het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem is dat je momenteel wereldwijd op de markt kan vinden. De gebruiksvriendelijke interface, de stevige beveiliging en het enorme aanbod aan functies geven je de mogelijkheid om de hardware in het apparaat op de meest effectieve en efficiënte manier te benutten. Zelfs als je nog nooit eerder met een Apple apparaat hebt gewerkt, kan je dankzij de eenvoudige toepassing met iOs8 al heel snel op weg met jouw nieuwe iPhone 6. En onthoud dan ook nog even dat de iOs updates gratis zijn zodat jij vanaf nu altijd voorop loopt met de meest recente ontwikkelingen van Apple.

Innovatief

Een leuk nieuw snufje dat ontwikkeld is door de techneuten van Apple is de M8chip. Terwijl jij rent of fietst, kan je iPhone de afgelegde afstanden meten en vaststellen. Het is dan ook een absolute meerwaarde voor de sportieve Apple-fans die er nu, bovenop de al eerder gekende armholsters, nog een extra sportieve ondersteuning bij krijgen van het Apple-front.

Prijzen

De prijzen van de iPhone 6 variëren van 699 euro (16 GB) tot 899 euro (128 GB). Voor de iPhone 6 Plus betaal je tussen 799 euro (16 GB) en 999 euro (128 GB).